11 maj 2022
18:45

IFK Berga

Referat: Mvfk P17 - IFK Berga

8-dels final i J18 DM. Kul med match mitt i veckan och alltid lite extra spännande med utslagningsmatch. Dessutom hade vi revansch att utkräva efter debaclet mot dem i Serien.
Vi visade direkt vilja att diktera matchen och skapar chanser och gör 2 helt fantastiska mål där vi rullar bort motståndet totalt. Klassmål!
Men efter ca 30 minuter så börjar vi falla in i deras spel och det blir mer kamp. Vi spelar för lite passar på mittfältet istället går bollarna direkt på våra forwards. Men 2-0 står sig halvleken ut.
Andra börjar som första slutar. Fotbollen blir mer rak och det slås långbollar. Det är ett spel som Berga kan hantera. Vi fortsätter dock att skapa chanser och borde avgjort matchen. Men istället är det Berga som efter en period med många hörnor och inlägg från dem lyckas nicka in kvitteringen efter dryga timmen spelad. Matchen fortsätter med mycket kamp och långbollar. Vi skapar fler chanser att avgöra, men bollen vill inte in.
Rättvist går vi ändå vidare till kvartsfinal.